22 maj 2011

färsbiffar med oliver och fetaost


Färsbiffar med oliver och fetaost

Du behöver:
nötfärs ca 400 gr
1 stor lök - hackad
en näve svarta oliver - hackade
en näve fetaost i bitar
ett ägg
salt och peppar

Blanda färsen, ägget, löken, oliverna med salt och peppar.
Forma ca 8 runda biffar.
Dela biffarna i mitten och lägg i fetaosten, platta sedan till biffarna så att osten ligger gömd i mitten.


Stek biffarna på  medelstark värme.


Koka potatis (eller vad du nu vill ha till) under tiden.


Jag kokar gärna upp lite gröna bönor som tillbehör.


När biffarna är genomstekta kan du ta ur dem ur pannan och göra sås av stekspadet. Jag tillsätter 3 dl matlagningsgrädde, några droppar soya och lite mjöl så att såsen blir lite tjockare. Mitt knep för att undvika mjölklumpar är att sikta över mjölet med hjälpa av en tesil.


Färdigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...