12 juni 2013

planer och planering

Så har vi förflyttat oss ett steg närmare vårt nya hus. Vi har fått ett ungefärligt startdatum för bygget och med det intensifieras planeringen. Mycket ska hinnas med inför semestern. Fönster ska beställas. Trappa likaså. Och så ska alla hantverkare kontaktas och bokas upp. Det är ju inte bara en byggherre som krävs. Han fixar en hel del men vi har tagit på oss att ordna med grävare, elektriker och rörmokare. Och så ska alla arbeten koordineras. Det gäller att fokusera på ett steg i taget.

Semestern den här sommaren kommer inte att bli så stilla och lugn som kanske hade behövts. Det är då vi ska packa ihop och flytta till vårt tillfälliga hus. Vi ska även riva terassen, kök och allt annat som måste bort för att bygget ska kunna påbörjas.

Och parallellt med planeringen så har man ju ett jobb att sköta, en hund som ska underhållas och tre bilar som turas om att krångla. Dessutom får vi dela upp uppgifterna oss emellan eftersom vi nu jobbar om varandra igen.

Missförstå mig rätt. Jag klagar inte. Detta är så sjukt spännande och jag längtar så det nästan värker tills vi har kommit igång! Helst hade jag velat börja riva ut inredning nu på stört - så att det blir tydligt att det är på gång. Men jag vet ju mycket väl att planering är A och O.

För att skapa en känsla av att saker och ting går åt rätt håll har i alla fall en anslagstavla fått flytta in i vardagsrummet. Än så länge är det bara en lång to do-lista på den tillsammans med en kostnadsberäkning. Men snart kan vi förhoppningsvis byta ut dessa mot lite mer inspirerande bilder från vår mapp, så att vi blir ännu mer motiverade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...