2 juni 2013

testlagat: pulled pork

Visst, det tar en hel arbetsdag men jäklar vad det är gott. Receptet fick jag av min mor och far.

Du behöver:
- Ett kilo fläskkött, helst med mycket fett. Vi valde mörad ytterfilé.
- 2 gula lökar
- 10 vitlöksklyftor
- 3 tsk salt
- 3 tsk rökt paprikapulver
- nymalen peppar
- 5 dl rökig barbequesås

Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Lägg köttet i en gjutjärnsgryta med lock och gnid in köttet med salt, peppar och paprikapulver.
- Klyfta lök och vitlök och lägg runt köttet.
- Häll över såsen.
- Sätt på locket och tillaga i nedre delen av ugnen i cirka 6 timmar.

Dela köttet med två gafflar från mitten och utåt (därav namnet Pulled Pork) - du vet att det är klart när köttet ramlar isär nästan av sig självt, om inte så är fallet så kör in det i ugnen ytterligare någon timme. Rör runt så att köttet blandar sig med resterna av såsen och löken. Krydda ev. ytterligare med salt och peppar. Servera med coleslaw och bröd.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...