17 juli 2013

DIY: Enkelt utekök av spillbitar

Här kommer ett tips på ett riktigt budgetkök för terassen. Faktiskt har vi inte lagt ut en enda krona på det än.

För ett tag sen rev en vän ut sitt kök - snabbt frågade jag och vi kunde få diskbänken innan den slängdes på tippen. Han trodde att jag skämtade först men efter ett par dagar fick vi hem den. Lite sliten och med en avbruten kran, men fullt duglig för vårt syfte.

Eftersom bänken redan hade ett underrede av trä så var det bara för oss att såga till bitar till en ram och ben. Dessutom gjorde vi en hylla drygt 10 cm över golvet/marken där man kan förvara diverse redskap. Konstruktionen byggde vi av spillbitar som vi hade liggande sedan vi rev en gammal hundkoja på tomten.

Nu ska vi hitta en begagnad kran att ersätta den trasiga med och så kommer vi förmodligen klä in baksidan och sidorna med ytterligare restbitar. På så vis blir förvaringshyllan lite säkrare mot både vind och vatten. Vattnet till kranen tar vi från trädgårdsslangen som vi kan koppla på de befintliga rören, och slaskvattnet - det leder vi ut i rabatten med hjälp av ett par bitar från ett överblivet stuprör.

Kanske bygger vi även på en hylla så att man kan hänga upp några köksredskap på lagom avstånd. Vill man dessutom ha ett mer mobilt kök kan man skruva på hjul på benen, sådana finns för en billig peng på de flesta byggvaruhus.

Vi resonerade så att vi börjar enkelt och sen kan vi bygga på efterhand om vi känner för det - av egen erfarenhet blir oftast tröskeln för att ta det första steget mindre på så vis. Denna enkla variant tog oss cirka 2 timmar att få ihop.

Ps. Har man inte tillgång till en diskbänk så går det lika bra att göra överdelen av brädor. Såga ett runt hål lagom stort för att sänka ner en hink i så har du en enkel "ho" att skölja grönsaker och annat i.

1 kommentar:

  1. Åh så fint. Nu får jag snart se till att boka in en liten träff med dig. Måste ju få se det lilla huset och Alfred IRL

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...