15 februari 2014

Vecka 10.


Så har bygget pågått i tio veckor. Och nu börjar det verkligen att se ut som ett riktigt hus på utsidan. I veckan har snickarna satt panel på två av tre väggar och genast blir det liksom mer på riktigt. Än så länge är panelen obehandlad men så fort våren behagar komma så ska vi måla på järnvitriolen. Vi valde en rätt så bred panel, 14,5 cm som är falsad på en sidan för att vattnet lättare ska rinna ner. 

Inomhus har ett trapphus börjat växa fram, och en hall på övervåningen. På nedervåningen har rörmokaren dragit fram rör till båda badrummen och köket. 

Just nu håller man på att torka upp inomhus med fläktar för att kunna börja med golven. Vi ska ha golvvärme i alla golv och på så sätt värma upp huset. Dessutom ska vi ju ha en extra kamin i hörnet av vardagsrummet och förra veckan hittade vi den vi vill ha, på kampanj dessutom! Såhär ser den ut:


Nu hoppas jag att vädret håller sig någorlunda stabilt och att snickarna kan börja montera fönstren nästa vecka. Då kommer vi få ännu bättre känsla av hur slutresultatet kommer att bli. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...