2 mars 2014

Vecka 12


Där, i mitten har vi vårt lilla hus, som inte är så litet längre. Nu syns det till och med från Hindås.

Vecka 12 har just avslutats på bygget och vi har spenderat hela helgen med att slänga skräp i en container. Det var verkligen på tiden! 

I början av veckan ringde Anders mig på jobbet och berättade att det hade hittats mögel i taket, det gamla taket alltså. Han åkte direkt med ett prov till Anticimex och vi fick besked att det var brunröta. Inte något farligt mögel alltså, utan sånt som dyker upp när taket inte hållit tätt. Det innebär att vi nu måste göra om hela det gamla taket också, istället för att bara byta från plattor till plåt. Trist såklart men tur i oturen att det inte var värre, och framförallt att det upptäcktes. 


Några bilder från bygget; 
Övre bilden till vänster är en bild på vårt badrum på övervåningen. Eftersom det blir snedtak kommer det inte att bli speciellt stort men vi räknar ändå med att få in wc, handfat och en dusch. Och för att få in lite ljus sätter vi in ett takfönster. 

Övre bilden till höger är tagen från baksidan av huset. Här kan man se våra tre tak som överlappar varandra, i mitten blir det trapphus. Snickarna har även börjat förarbetet till att byta fönster och panel på den gamla delen av huset. 

Nedre bilden till vänster visar det hörn där kaminen ska placeras, och bredvid den - Alfreds spanarfönster. Vi har just nu lite problem med skorstenen då den måste nå över nock. Det finns alltså en liten risk för att vi kommer att få en industrikänsla över huset med en 4-5 meter hög skorsten, men förhoppningsvis kan vi hitta en lite snyggare lösning. 

Nedre bilden till höger visar hallen på övervåningen, där sitter just nu en temporär trappa men vi kommer bygga väggar runt i slutändan. Förhoppningsvis får vi plats med en liten garderob bakom trappen, men där ska även vår andra skorsten förlängas så vi får se vad det blir av det. Lite extra förvaringsutrymme tackar man ju inte nej till..

Imorgon kommer en isoleringsgubbe att påbörja isoleringen av taket, det görs genom att spruta in isolering med en slang. Håll tummarna för att vädret blir bra i veckan! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...