21 oktober 2012

den snabba äppelkakan

Idag skördade vi de sista av våra äpplen. En hel del var tyvärr maskätna eller så hade en fågel varit framme och tagit en munsbit - men vi fick i alla fall ihop en låda. Jag norpade åt mig ett par direkt och lagade äppelkaka.

Du behöver:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl socker
1 tsk stött kardemumma
75 g rumsvarmt smör
2 dl mjölk
2 äpplen
Kanel

Så gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Smula ner smöret så att det blandar sig med mjölblandningen. Tillsätt mjölken och rör till en smet. Häll i en smord form, jag använde en engångsform men det går lika bra med en brödform eller järnpanna. Skala och skiva äpplena och lägg i cirklar så att de täcker formen. Strö över kanel och socker. Jag tog hjälp av en tesil för att få det jämnt. Baka näst längst ner i ugnen i 25-30 minuter.

Äts med fördel tillsammans med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...