Jag modifierade lite eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma.
Till 4 personer behöver du:
4 laxfiléer
1 kg rödbetor
2 dl quinoa (svart eller vit)
1/2 gurka
65 gram ruccola (1 liten påse)
Hackade valnötter
Dressing:
2 msk citronjuice
1 tsk dijonsenap
1 riven vitlöksklyfta
1 dl olivolja
franska örter (originalreceptet sa oregano)
Gör såhär:
- Skala och dela rödbetorna i mindre bitar, stek i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter tillsammans med flingsalt och olja.
- Koka under tiden quinoan.
- Skala och dela gurkan på längden, gröp ur och skiva sedan i tunna skivor.
- Rör ihop dressingen i en liten skål.
- Blanda ruccolan, gurkan och hälften av dressingen i en skål. Häll över hackade valnötter.
- Stek laxen i lite av dressingen.
- Rör ihop quinoan och rödbetorna i en skål och lägg ut på tallriken.
- Lägg på laxen.
- Toppa med ruccolablandningen och det sista av dressingen.
Orginalreceptet och min variant.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar