21 mars 2011

dagens viktigaste mål mat


Helgernas frukostar är så mycket bättre än alla veckodagars frukostar, enligt mig. För på helgen kan jag ta det lugnt innan det är dags att äta frukost, istället för att pressa ner första bästa fynd i kylen. Just den här helgens frukostar var lite bättre än vanligt. På lördagen strålade solen från en klarblå himmel och därmed var det premiär för frukost på balkongen. Och på söndagen fick jag ett ryck och bakade scones. Mumsigt värre.

Scones (4 personer)
3 dl mjölk
100 gram smör
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smöret och finfördela det. Häll i mjölken och knåda ihop en deg. Dela i fyra bitar och platta ut på en plåt. Skär två skåror i "kakorna" och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ät nygräddade med ost och marmelad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...