27 januari 2013

drömmen om vårt nya hus

Idag satte vi oss ner för att börja titta på material till vårt nya hus. Tanken är ju att vi ska bygga ut vårt lilla hus till ett lite större, så att vi får plats att breda ut oss i framtiden. Vår plan är att gå från cirka 60 kvm till cirka 100 genom att bygga till ett rum på det befintliga huset samt att bygga på en vind på halva huset.

Ett par kriterier har följt med oss hela vägen från att vi började diskutera en utbyggnad; öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, utsikten ska kunna njutas av från samtliga rum där vi spenderar mycket tid och så måste vi ha en öppen spis. Allteftersom vi började skissa på hur det skulle kunna se ut kom vi såklart på flera kriterier, eller måsten. Ett extra badrum, ett pysselrum till mig, en walk-in-closet... Men fortfarande har det hela varit relativt abstrakt. Tills idag.

Vi börjar känna stressen. Dagarna passerar och eftersom vi nästan bara har tid att sitta tillsammans på helgerna så måste vi boka upp planeringstid. Den 1 september satte vi oss för att landa i en skiss. Den har gjorts om mången gång efter det - men nu börjar vi närma oss ett förslag som kan skickas in för bygglov. Ett muntligt sådant har vi redan men det gäller ju även att få det på print.

Idag hade vi en ny planeringsdag inbokad. För att landa i fasad, fönster och annat som är viktigt att ta med i beräkningen. För ännu vet vi inte vad detta projekt kommer att gå på. Och om det landar under vårt kostnadstak. Men vi börjar att tänka stort. Så. Äntligen fick jag användning för alla inredningstidningar jag köpt det senaste året. De fick agera inspiration. Under en timmes tid bläddrade vi på varsitt håll, rev ut sådant som vi tyckte var fint och sen började vi gallra. Det gick förvånansvärt smidigt. Egentligen är det hittills bara en sak vi inte är överens om.

Imorgon är det jag som går och köper en inspirationspärm. Däri ska vi samla alla bilder vi sparade från idag. De får agera underlag för nästa steg i processen - kostnadsuppskattningen.

Nu håller vi tummarna för att inte alla firmor redan är fullbokade för året. Det vore väldigt snopet. Likaså om vi inte skulle få igenom det där bygglovet. Vi har ju en plan B såklart, men den är inte alls lika rolig.

To be continued...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...