28 december 2013

Korvstoppardagen


Några dagar innan jul satte vi oss i bilen och åkte till P och S för att göra julkorv. För mig var det första gången, men Anders har haft det som årlig tradition att göra sin egen korv. Jag ska erkänna att det var lite otäckt med fjälstret, eller ja, tarmen. Men som tur var slapp jag röra den. Jag hjälpte istället till att förbereda köttet och sen mata köksassistenten med färsen. 


Vi började med att mala köttet, hälften gris hälften nöt. Sen pressade vi kokt potatis och blandade detta med färsen, tillsammans med kryddor och mjölk. 


Efter det var det dags att trä på fjälstret och börja mata maskinen. 


P skötte själva korvskapandet, och han gjorde det med bravur. 


Korven saltades och efter det var det bara att dela upp den i lagom långa bitar. 

Vi var såklart tvungna att smaka av resultatet. Korven fick sjuda i 30-40 minuter i vatten, lagerblad, skivad lök och kryddpeppar. Det blev supergott och extra skönt att veta precis vad maten innehöll. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...